Over mij

 

Mijn naam is John-Pierre van de Reijt en ik woon samen met mijn vrouw Judith en onze Rottweilers in Etten-Leur.

Sinds mijn geboorte, heb ik altijd honden om mij heen gehad. Onder mijn wieg lag een grote zwarte koningspoedel, Pommetje. Pommetje werd 15 jaar en daarna kregen we onze eerste rottweiler. Ik was toen acht jaar. Mijn vader ging met hem trainen bij een hondenclub. In die tijd maakte ik voor het eerst kennis met de hondensport. Ik ging regelmatig kijken bij de trainingen en ik was toen eigenlijk al gefascineerd door het gedrag van de honden en de verschillende trainingsmethoden

Na deze hond volgden nog twee andere rottweilers. Ook met deze honden werd door mijn vader met veel fanatisme getraind. Mijn interesse nam verder toe en ik wist dat ik later zelf ook honden wilde hebben en dat ik ermee wilde gaan trainen.

In 1993 ontmoette ik mijn vrouw Judith, die aanvankelijk erg bang voor honden was. Maar al snel waren Judith en onze hond de beste vrienden en ook Judith werd besmet met het hondenvirus. Het initiatief om zelf een hond aan te gaan schaffen kwam dan ook vanuit Judith. We waren pas getrouwd en woonden in een huis dat groot genoeg was. In augustus 2000 werd Balou geboren en al op jonge leeftijd ging Judith samen met hem trainen. Zij heeft dit een tijdje gedaan, totdat ik het overnam.

Ik bleek het trainen met de hond aardig in de vingers te hebben en ik haalde met Balou de africhtingscertificaten VZH en IPO1. En toen ging het snel. Ik begon binnen de hondenclub GHSV West-Brabant met pakwerk en met het geven van cursussen gehoorzaamheid aan mensen uit de buurt, twee hobbies waarmee ik me nog steeds met veel plezier meerdere malen per week bezig houd.

Inmiddels leeft Balou helaas niet meer, en is zijn plaatsje ingenomen. We zullen altijd Rottweilers in huis hebben. Ik ben me ondertussen steeds meer aan het verdiepen in hondengedrag. Begin 2012 ben ik met een opleiding gedragstherapie voor honden begonnen. Deze opleiding heb ik in 2017 afgerond.

Bijscholing dag Hoog Risico honden

Op zaterdag 17 februari 2018 deelgenomen aan de bijscholing dag Hoog Risico Honden "Zware Jongens en Pittige Meiden".Free Dreamweaver template created with Adobe Dreamweaver